Την αντίδραση μερίδας του διεθνούς τύπου αλλά και εβραϊκών οργανώσεων έχει προκαλέσει η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη κυβέρνηση Παπαδήμου. « Είναι πολύ λυπηρό ότι στην κυβέρνηση συμμετέχουν υπουργοί από αυτό το κόμμα» δηλώνει ο Dieter Graumann,  πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου Γερμανίας « Πιστεύω ότι για το λόγο αυτό θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με αυτή την ελληνική κυβέρνηση» προσθέτει ο Graumann.
Σημειώνεται ότι χθες το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε σοκαρισμένο από την συμμετοχή υπουργών του ΛΑΟΣ και αρνήθηκε να συγχαρεί τη κυβέρνηση. 

Ads

 

«Ο Μάκης Βορίδης ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προέρχεται από χουντική οργάνωση νεολαίας και ήταν θιασώτης επί σειρά ετών του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος του Ζαν-Μαρί Λεπέν», σημειώνει σε ρεπορτάζ της η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανικής εφημερίδα SÜDDEUTSCHE ZEITUNG. «Ο ομοϊδεάτης του Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός, αρμόδιος για τη Ναυτιλία, υπήρξε συνεκδότης αντισημιτικού φυλλαδίου». 

 

H Bild ξαναχτυπά.

Για την κίτρινη, λαικιστική BILD η συμμετοχή της ακροδεξιάς δίνει μια ακόμη ευκαιρία για επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Το σχετικό άρθρο που έχει τίτλο «Το κόμμα που μισεί τους Εβραίους με τέσσερις θέσεις στο υπουργικό Συμβούλιο των Ελλήνων» αναφέρεται σε παλαιότερες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στην τηλεόραση, στίς οποίες έχει υποστηρίξει ότι «Οι Εβραίοι έχουν υπό τον έλεγχο τους τις τράπεζες και τώρα θέλουν να κατακτήσουν την Ελλάδα και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε». Η εφημερίδα προσθέτει ότι «ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει μάλιστα αρνηθεί το ολοκαύτωμα».

Ads

«Μπορεί να εμπιστευτεί η Ευρώπη αυτή τη νέα ελληνική κυβέρνηση;» διερωτάται ο συντάκτης πριν θέσει ένα ακόνη ερώτημα: «Γιατί ο Παπαδήμος, ο οποίος έχει καλή διεθνή φήμη, καλεί στην κυβέρνηση του ένα τέτοιο κόμμα;» Η απάντηση του άρθρου: «Όταν ο πρώην Πρωθυπουργός Παπανδρέου και ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης Σαμαράς ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν την Τετάρτη σε έναν άλλο Πρωθυπουργό, παρενέβη ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ και επέβαλε τον Παπαδήμο».

Μέσα ο ΛΑΟΣ, έξω η Μπακογιάννη.

Η επιθυμία να σχηματιστεί όσο το δυνατόν ευρύτερος συνασπισμός οδήγησε για πρώτη φορά από την πτώση της δικτατορίας το 1974 στο να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση υπουργοί του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος του ΛΑΟΣ, προσθέτει από την πλευρά της η SÜDDEUTSCHE ZEITUNG για να προσθέσει αμέσως μετά: «Αντίθετα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ήλπιζε ότι θα επανέλθει στο Υπουργείο Εξωτερικών, δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση»…