Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρωτοφανή δήλωση στελέχους της ΟΝΝΕΔ, ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν θύματα, ένας διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υποστήριξε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι όλη η υπόθεση αναφορικά με τους νεκρούς το ’73 δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μύθος.

Ads

Πρόκειται για τον Ιωάννη Παρίση, υποστράτηγο εν αποστρατεία, ο οποίος έχει, παράλληλα, την ιδιότητα του προέδρου της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, την ημέρα μάλιστα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία και διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, έγραφε: «Αφού δεν έβρισκαν νεκρούς είπαν να κάνουν μια πονηριά. Κατασκεύασαν λοιπόν στην αυλή του Πολυτεχνείου, παραδίπλα απόν την»κεφάλα» του Σβορώνου, μία μαρμάρινη στήλη όπου έγραψαν ονόματα πεσόντων. Τα αποκαλυπτήρια έκανε την δεκαετία του 1980 ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας. Οι περισσότεροι έχουν πέσει θύματα της μπαμπεσιάς νομίζοντας ότι πρόκειται για τους (ανύπαρκτους βέβαια) νεκρούς του 1973!!! Όμως αν διαβάσουν καλά θα δουν ότι γράφει: ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941 – 1944».

image

Ads

Και παρακάτω, σχολιάζοντας απαντήσεις φίλων του, πρόσθετε: «το θέμα έχει λυθεί με εισαγγελικές αποφάσεις ύστερα από μακρά έρευνα. Αυτό είναι τελειωμένο. Ούτε οι πιο ακραίοι δεν μπορούν πλέον να ισχυριστούν περί νεκρών στο Πολυτεχνείο. Ακόμη και επί ΠΑΣΟΚ, όταν ο Μακράκης ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου του να καλέσουν τις οικογένειες των νεκρών ώστε να τους δοθούν συντάξεις αγωνιστών, κανείς δεν βρέθηκε!!! Δεν πιστεύω το 1984 να φοβόντουσαν… την Χούντα; Όταν οι μισοί Έλληνες πουλούσαν «αντίσταση»…».

image

Το βιογραφικό του Ιωάννη Παρίση, όπως αναγράφεται στον λογαριασμό του στο Facebook

image

O Δρ. Ιωάννης Παρίσης αποφοίτησε από τη ΣΣΕ το 1973, ως ανθυπίλαρχος. Υπηρέτησε ως αξιωματικός σε διάφορες θέσεις διοίκησης και επιτελείου καθώς και ως Στρατιωτικός Ακόλουθος στη Μαδρίτη. Σήμερα είναι υποστράτηγος ε.α.

Aπόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης (Διεθνείς Σχέσεις) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Διετέλεσε Διευθυντής του ΙΑΑ (2004-2006). Είναι συνεργάτης διαφόρων επιστημονικών ινστιτούτων και περιοδικών.

Διδάσκει θέματα στρατηγικής, διεθνών οργανισμών, ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας κ.ά. στη ΣΕΘΑ, την ΑΔΙΣΠΟ, κ.α. και ως επισκέπτης ομιλητής σε πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά τμήματα και ινστιτούτα. Έχει δημοσιεύσει άνω των 100 άρθρων επί θεμάτων αμυντικής πολιτικής, ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, στρατηγικής και γεωπολιτικής, αμυντικής τεχνολογίας και εξοπλισμών, διεθνών οργανισμών, οργάνωσης πολυεθνικών δυνάμεων κ.ά.

Συνεργάτης σε ερευνητική εργασία του γερμανικού ινστιτούτου Bertelsmann Stiftung, με θέμα “Overcoming National Impediments to ESDP: Greece”. Έχουν εκδοθεί 7 βιβλία του, μεταξύ των οποίων: Χαλύβδινοι Θώρακες – Τα άρματα μάχης (1993), Η Ευρωπαϊκή άμυνα και Ασφάλεια στη μεταψυχροπολεμική εποχή (1997), Η αμυντική αυτονομία της ενωμένης Ευρώπης (2002), Ευρωπαϊκή Άμυνα – Λεξικό όρων και διαδικασιών (2003), Διάστημα και Ευρωπαϊκή Ασφάλεια (2006).