Άνοιξε σήμερα, τελικά, η διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» όπως τον αναφέρει χαρακτηριστικά, τον οποίο ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους κληρονόμους του να μην του το απαγορεύσουν.

Ads

Πρόκειται για την μία εκ των πέντε διαθηκών που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης και μάλλον πρόκειται πιθανότατα για την τελευταία.

Σχετικά με τον Νίκο Κουρή, ο Μίκης Θεοδωράκης προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να αφήσουν τον Νίκο Κουρή να συνεχίσει να διαδίδει το έργο του δίχως εμπόδια, χωρίς όμως να αναφέρει πουθενά ότι είναι γιός του.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Ads

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως ο Μίκης Θεοδωράκης είναι βιολογικός του πατέρας και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA.

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση απογόνων με φόντο την κληρονομιά Θεοδωράκη

H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και έκανε ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης» με το δικαστήριο να εκδίδει προσωρινή εντολή όπου του απαγορεύεται να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής έστειλε εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη και ζητά να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή για να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν είναι αδέρφια.