Μια υπόθεση θρίλερ αποκαλύφθηκε, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, μετά τη σύλληψη δύο Ελλήνων και ενός Ρουμάνου για διαρρήξεις και κλοπές. Όπως προέκυψε, τα μέλη της συμμορίας, μπαινόβγαιναν σε ισόγειο διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρισκόταν ο σκελετός του 83χρονου ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε πεθάνει τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.

Ads

Ο ένας από τους διαρρήκτες, μάλιστα, την πρώτη φορά που μπήκε στο σπίτι, έπεσε πάνω στον σκελετό του 83χρονου, τον οποίο διέλυσε, αλλά αυτό δεν πτόησε ούτε εκείνον ούτε τους συνεργούς του αφού εισέβαλαν στην οικία τουλάχιστον άλλη μια φορά, για να κλέψουν.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 50 ετών, και έναν 33χρονο Ρουμάνο. Το σπίτι του 83χρονου στο Παλαιό Φάληρο, τον οποίο δεν είχε αναζητήσει κανείς για πολύ καιρό, παραβίασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε έπεσαν πάνω στον σκελετό, αλλά χωρίς να ανησυχήσουν, άρπαξαν διάφορα χρυσαφικά, κοσμήματα και φωτογραφικά είδη και έφυγαν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, λίγο καιρό αργότερα ξαναγύρισαν και άρπαξαν ό,τι άλλο είχε ξεμείνει, μεταξύ των οποίων και μια κάρτα ανάληψης, με την οποία έκαναν σταδιακά αναλήψεις από τράπεζα, συνολικού ύψους 28.000 ευρώ.

Ads

Όπως προέκυψε αργότερα, ο 83χρονος ζούσε μόνος του, καθώς η εν διαστάσει σύζυγος του και η κόρη του διαμένουν μόνιμα στις ΗΠΑ και δεν είχε επαφές μαζί τους.

Στις 10 Απριλίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου πήγαν στο σπίτι με φίλους του 83χρονου, οι οποίοι είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία γιατί δεν έδινε σημεία ζωής και βρήκαν τον σκελετό.

Όπως διέγνωσε ο ιατροδικαστής δεν υπήρχαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, ενώ ο θάνατος προσδιορίστηκε χρονικά πάνω από ένα χρόνο.

Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα, το οποίο ήταν παραβιασμένο, βρέθηκαν εκτός των άλλων και δακτυλικά αποτυπώματα ενός εκ των τριών που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια και ομολόγησαν την πράξη τους.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη. Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής δύο κλοπές και δύο απόπειρες.

Η τριμελής συμμορία, προσπάθησε να μπει στις 5 Απριλίου και σε ένα ακόμα διαμέρισμα γιατρού στον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Μάρνη στην Αθήνα, όπου είχε δολοφονηθεί και είχε σφραγιστεί από την Αστυνομία. Για την δολοφονία του γιατρού έχουν ήδη συλληφθεί δύο άτομα.

Οι διαρρήκτες όμως εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους, γιατί ήταν πολύ ψηλά το διαμέρισμα και εκτίμησαν ότι ήταν επικίνδυνο γι’ αυτούς.