Κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανάρτησαν μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», με αφορμή την καταγγελία σε βάρος τους από το Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα για τον ξυλοδαρμό του πρώτου μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ads

Τα δύο μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» αναφέρουν:

«Καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε με αυτή την επίθεση στο Μαζιώτη (αν έγινε έτσι όπως έχει γραφτεί). Το ότι ο Μαζιώτης ρουφιανεύει εναντίον μας για ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμό – που ποινικά μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας – είναι κάτι που μας εξέπληξε. Δεν περιμέναμε ότι θα πέσει τόσο χαμηλά ποτέ. Και κανένα ”ψυχιατρικό πρόβλημα” δεν είναι δικαιολογία για καταδοτικές συμπεριφορές.

Περιμένουμε ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτήν τη χυδαιότητα ή να παρουσιάσει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ πραγματικό στοιχείο εμπλοκής των ονομάτων μας και να μην κρύβεται πίσω από αοριστολογίες και φήμες.

Ads

Υγ1. Το ότι βγήκαν κείμενα που καταδίδουν την όποια εθνικότητα των δραστών (στην αρχική ενημέρωση που βγήκε αναφέρθηκε ότι η πλειοψηφία των δραστών ήταν αλβανικής υπηκοότητας) είναι πραγματική εκδούλευση στην υπηρεσία και ρουφιανιά γιατί έτσι φωτογραφήθηκαν όλοι οι Αλβανοί κρατούμενοι στην Ε και αυτό ήδη έχει γίνει αντιληπτό σε όλο το κόσμο της φυλακής. Ακόμα και ο πιο καινούργιος κρατούμενος ξέρει ότι μετά από οποιοδήποτε γεγονός ή συμπλοκή δεν λέμε τίποτα που μπορεί να βοηθήσει την υπηρεσία δίνοντας τους πληροφορίες αλλά λύνουμε μόνοι μας ότι προκύψει. Αυτό το κάνουν όλοι εκτός από τους ρουφιάνους».

Σημειώνεται ότι, με ανάρτηση τους στο Indymedia, ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Μεταξύ άλλων αναφέρουν: Συγκεκριμένα, αναφέρουν το εξής: «Οι δειλοί εκ των Πυρήνων, έβαλαν άλλους να χτυπήσουν τον Μαζιώτη στην Ε΄πτέρυγα όπου μεταφέρθηκε, μετά από απεργία πείνας […] Στον πόλεμο εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και εμάς προσωπικά, από το καλοκαίρι στις 30/6 και με κορύφωση την συγκεκριμένη επίθεση, την σκυτάλη εντός της φυλακής πήρε από το κράτος μια δράκα δειλών εγκληματιών κρατουμένων που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί κρατούμενοι, και που μόνο αυτό δεν είναι».

Υπενθυμίζεται ότι εντολή για πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχτηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα ο Νίκος Μαζιώτης, έδωσε ο γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Σπύρος Φυτράκης.