Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής προσφύγων, στη Μόρια της Λέσβου, μετά τις χθεσινές συμπλοκές μεταξύ Αράβων και Κούρδων αιτούντων άσυλο.

Ads

Στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων, εκατοντάδες Κούρδοι αποχώρησαν από το κέντρο. Ειδικότερα, μία ομάδα 120 Κούρδων, μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ, που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ οι περισσότεροι, περίπου 300, κατευθύνθηκαν προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Την ίδια ώρα, οι αρχές προχώρησαν στη διάψευση της φημολογίας περί τριών νεκρών και δεκάδων τραυματιών, ως αποτέλεσμα των συμπλοκών.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Οι πρόσφυγες με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί προς την ηπειρωτική Ελλάδα για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση προσφύγων προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Ads

Φωτογραφία: lesvospost.com