Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη μετά την βομβιστική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου διέταξε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας.

Η παρέμβαση του Εισαγγελέα έχει στόχο να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από την επίμαχη ανάρτηση ή και άλλες ανάλογης μορφής και είχε ως αφορμή καταγγελία του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ο Γ. Φιλιππάκης σε ανάρτησή του στο facebook αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου, μεταξύ άλλων έγραψε:  «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Την έρευνα θα διενεργήσει η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ στην παραγγελία του εισαγγελέα δεν έχει τεθεί θέμα για εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας.

Με δήλωσή του ο συνήγορος του Γ. Φιλιππάκη αναφέρει ότι ο εντολέας του εμμένει στην άποψη που διατύπωσε ενώ διευκρινίζει ότι σημερινή ανάρτηση στον λογαριασμό του Φιλιππάκη που αναφέρει ότι συνελήφθη δεν είναι δική του.

Tα ξημερώματα της Κυριακής ο Γιώργος Φιλιππάκης, ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ φέρεται να ανακοίνωσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι συνελήφθη. «Μόλις με συνέλαβαν», έγραψε.

Ο δικηγόρος του Φιλιππάκη, δήλωσε ότι άγνωστος μπήκε στο λογαριασμό του δημοσιογράφου και γραψε ότι συνελήφθη, κάτι που δεν θα έκανε ποτέ, ο πελάτης του, που εμμένει στις απόψεις του.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, απέστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ στο Facebook, όπως και άλλες απειλές που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του. Αναμένεται η ταυτοποίηση των επίμαχων λογαριασμών από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.