Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Πέτερ Ραμσάουερ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Γκάμπριελ στο Μέγαρο Μάξιμου, είπε τη φράση «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!» σε φωτορεπόρτερ που τον ακούμπισε στην προσπάθεια του να φωτογραφίσει τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν και σύμφωνα με την Αυγή, μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο, ο Ραμσάουερ επιχειρεί να μαζέψει τις διαστάσεις που πήρε το περιστατικό… διαψεύδοντας το.

Ads

«Αποκρούω με κάθε τρόπο αυτή την εξύβριση. Ο ισχυρισμός ότι στην Αθήνα έσπρωξα ή προσέβαλα έναν Έλληνα φωτογράφο είναι ψευδής» έγραψε αργά χθες το βράδυ ο πολιτικός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην σελίδα του στο Facebook. Στην ίδια ανάρτηση υποστήριξε μάλιστα ότι αντιθέτως ο ίδιος «χτυπήθηκε δυνατά στα πλευρά του» από φωτογράφο «ο οποίος σπρωχνόταν».

Η σελίδα του, πάντως, η οποία δέχθηκε καταιγισμό επικριτικών σχολίων στα ελληνικά, εδώ και ώρες βρίσκεται εκτός λειτουργίας.