Σε φιάσκο για τις κατηγορίες που επιχειρήθηκε να αποδοθούν στους 6 νεαρούς συλληφθέντες της άγριας συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών με πολιτικά και νεαρών στην πόλη της Ορεστιάδας, φαίνεται να οδηγείται η υπόθεση μετά τις νεότερες εξελίξεις. 

Ads

Ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης εξέτασε τον αστυνομικό που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι αλλά διαπίστωσε ότι το τραύμα χαρακτηρίζεται ελαφρά σωματική βλάβη που μπορεί να προκληθεί με πολλά όργανα αλλά όχι με μαχαίρι, όπως επικαλείται το θύμα. Με τον τρόπο αυτό καταρρίπτεται η κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που περιλαμβάνεται σε έναν από τους έξι συλληφθέντες. Σε ότι αφορά στο δεύτερο αστυνομικό που εξέτασε ο Ιατροδικαστής χαρακτηρίζει το τραύμα του βαριά σωματική βλάβη. 

Άλλον αναγνώρισε ο αστυνομικός ότι τον χτύπησε, άλλος εμφανίστηκε στην αστυνομία!

Άλλη μια αντίφαση έρχεται να δημιουργήσει ερωτηματικά για τον τρόπο που στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες στη δικογραφία. Ενώ ο αστυνομικός αναγνώρισε και υπέδειξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ως δράστη, στην αστυνομία εμφανίστηκε ένας 6ος νεαρός, ο οποίος αναζητείτο από την Κυριακή και δήλωσε ότι αυτός ήταν που χτύπησε τον αστυνομικό και όχι αυτός που αναγνώρισε!

Ads

Μάλιστα, εντυπωσιακή λεπτομέρεια είναι ότι παρούσα στα επεισόδια είναι η αδερφή του εν λόγω κατηγορουμένου, την οποία ο αστυνομικός φέρεται ότι κερνούσε νωρίτερα σε μπαρ της πόλης! Τα νέα στοιχεία φέρνουν σε δύσκολη θέση την ΕΛΑΣ καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες την εκδοχή των νεαρών και τις κατηγορίες των συνηγόρων υπεράσπισης ότι η δικογραφία σχηματίστηκε με «συνοπτικές διαδικασίες». Παράλληλα, φαίνεται να αφήνουν έκθετο και αξιωματικό που υποστήριξε σε ΜΜΕ ότι ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην καρδιά αλλά λόγω ειδικής εκπαίδευσης απέφυγε το χτύπημα…

Εξιτήριο για δύο νεαρούς

Υπενθυμίζεται ότι η πολύωρη συμπλοκή ξεκίνησε από αστυνομικούς των ΜΑΤ που ήταν με πολιτικά στην πλατεία της Ορεστιάδας τα ξημερώματα της Κυριακής. Έκαναν χρήση δακρυγόνων και γκλομπς εκτός υπηρεσίας ενώ τραυμάτισαν βαριά, μεταξύ άλλων, και έναν ανήλικο τον οποίο έσερναν αιμόφυρτο, όπως καταγγέλθηκε. 

 Ο ανήλικος που επίσης κατηγορείται, πήρε εξιτήριο το απόγευμα της Τρίτης και αναμένει την κλήση του από τους αρμόδιους δικαστές ανηλίκων. Παράλληλα ένας ακόμη κατηγορούμενος που νοσηλευόταν και βγήκε από το νοσοκομείο, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο, μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για πλημμελήματα. Τέλος, ο νεαρός που κατηγορείται για κακούργημα απολογήθηκε την Τρίτη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. 

Οι δικηγόροι των νεαρών πάντως, σημειώνουν ότι παρακολουθούν και αναμένουν τις εξελίξεις ενώ το οπτικό υλικό που δημοσίευσε το tvxs.gr φαίνεται οτι επιβεβαιώνει την εκδοχή των νεαρών.