Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση το δημοσίευμα της γερμανικής Bild ότι η Αθήνα θα αρνηθεί τη δόση των 7 δισ. ευρώ, αν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν πάρει λύση για το χρέος.

Ads

«Δεν είναι αλήθεια, θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος όπως μετέδωσε το Reuters. «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε, «ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τη δόση τον Ιούλιο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό το οποίο είπα είναι ότι η εκταμίευση δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η εκταμίευση χωρίς σαφήνεια στο θέμα του χρέους  δεν αρκεί, ώστε να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία».

Bild: Η Αθήνα και η δόση των 7 δισ. ευρώ

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφερόταν ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από τη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της.

Ads

«Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες» έγραφε το δημοσίευμα. 

Η εφημερίδα σημείωνε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.