Την ώρα που η ΝΔ δήλωνε «έτοιμη» για τις εσωκομματικές εκλογές (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ), μια σοβαρή καταγγελία από το εσωτερικό του κόμματος φέρνει στο φως φαινόμενα διαπλοκής ακόμη και σε αυτήν τη διαδικασία.

Ads

Ειδικότερα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για μαζική αγορά καρτών μέλους από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

Ειδικότερα μιλώντας για τα Χανιά κατήγγειλε πως «συγκεκριμένοι υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά οικονομικά ισχυρών παραγόντων, οι οποίοι “αγοράζουν” αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στη διαδικασία, των κατόχων τους».

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «μικρές τοπικές διαπλοκές» στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία την ώρα που ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, πανηγύριζε για «ενίσχυση της εσωκομματικής δημοκρατίας».

Ads

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης αμφισβητώντας τη διαδικασία και τη θριαμβολογία για τα στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή, κατήγγειλε πως στην ουσία «αγοράζονται» μαζικά ταυτότητες από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες για λογαριασμό πολιτών που δεν έχουν καμία γνώση ή συμμετοχή στη διαδικασία. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Πιστεύω ότι είναι λάθος η πληρωμή των 12 ευρώ για την απόκτηση της κάρτας μέλους του κόμματος για ένα χρόνο και κατ’ επέκταση, του δικαιώματος συμμετοχής στην ψηφοφορία. Κατ’ αρχάς η αποδοχή των αρχών και των ιδεών ενός κόμματος και η δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στα δρώμενα του, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής.

Περαιτέρω είναι τραγικό να αγνοούνται και να παραγκωνίζονται καλοί μας φίλοι, πραγματικοί αγωνιστές, γιατί δεν διαθέτουν χρήματα. Και δυστυχώς αυτή την εποχή είναι παρά πολλοί. Το βιώνουμε άλλωστε σε μεγάλη έκταση καθημερινά, που τους βλέπουμε, να οργίζονται για τον αποκλεισμό τους.

Το χειρότερο όμως και πλέον επιζήμιο είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ενισχυθεί η κακόβουλη επιχειρηματολογία των αντιπάλων μας, ότι η Ν.Δ. είναι το κόμμα των εύπορων.

Και κάτι ακόμα χειρότερο. Αναπτύσσονται μικρές τοπικές διαπλοκές. Υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά οικονομικά ισχυρών παραγόντων, οι οποίο κυριολεκτικά «αγοράζουν» αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στην διαδικασία, των κατόχων τους. Έτσι εκτός από την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μ’ αυτή την θλιβερή συναλλαγή, συμβαίνει ένας αγνός Νεοδημοκράτης που δεν θα έχει την δυνατότητα λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσει για να ψηφίσει, να βλέπει ένα πολέμιο της Ν.Δ. να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Δικαιολογημένα δεν θα επαναστατήσει;

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό, σε μία συγκεκριμένη περιοχή του νομού μας, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Φθάνει να ρίξει κάνεις μια ματιά στον αριθμό των εγγεγραμμένων κατά Δήμο».