Στον οδικό χάρτη και στα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη χρηματοδότηση της χώρας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς, εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ και της ομιλίας του το Σάββατο.

Ads

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις» και τόνισε πως πηγαίνει στη ΔΕΘ «σε μια ξεχωριστή στιγμή, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και βεβαίως τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη».

«Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», είπε, επισημαίνοντας πως «φέτος η Έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, οι Μ. Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γ. Ορφανός και Δημ. Σταμάτης με την υπουργό Τουρισμού να δηλώνει αμέσως μετά τη συνάντηση πως η φετινή ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο από την πλευρά τους οι παραγωγικοί φορείς της βόρειας Ελλάδας ζήτησαν άμεση μείωση της φορολογίας και του κόστους δανεισμού, καθώς και υποστήριξη επειγόντως της παραγωγής ελληνικών προϊόντων και των εξαγωγών, με την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων από την κυβέρνηση ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου.