‘Επραξε το στοιχειώδες καθήκον και δικαίωμά της να προστατεύσει έναν άνθρωπο που έπεφτε θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας… και κατέληξε φορτωμένη με κατηγορίες η ίδια.

Ads

Ο λόγος για νεαρή ασκούμενη δικηγόρο η οποία, την Τρίτη, κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας επειδή αντέδρασε όταν είδε έναν μετανάστη με χειροπέδες να κακοποιείται από αστυνομικούς.

«Έναν μετανάστη στον οποίον είχαν ήδη περάσει χειροπέδες, οι αστυνομικοί τον έπιασαν από τον λαιμό, τον έριξαν κάτω, τον χτύπησαν» αναφέρει η ίδια στο documentonews.gr.

Η ίδια προσθέτει, ότι το σκηνικό της βίας συνεχίστηκε στον οικίσκο της αστυνομίας που βρίσκεται εντός του σταθμού του μετρό, όπου και μεταφέρθηκε ο συλληφθείς όταν στην αποβάθρα του σταθμού συγκεντρώθηκαν αρκετοί επιβάτες που διαμαρτύρονταν για την αναίτια βίαιη μεταχείρισή του από τους αστυνομικούς.

Ads

Μάλιστα καταγγέλλει ότι δέχτηκε και η ίδια χτύπημα από αστυνομικό, όταν προσπάθησε να φωτογραφίσει με το κινητό της τηλέφωνο τον χτυπημένο άντρα. «Προσπαθούσε να σταθεί στο παράθυρο, δεν τον άφηναν. Τον τραβούσαν από τα πόδια», περιγράφει.

Η επόμενη σκηνή διαδραματίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου η ασκούμενη δικηγόρος θέλησε να καταθέσει για τα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια της. Αντ’ αυτού, λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε να κατηγορείται για απείθεια και εξύβριση. Κάτω από την πίεση αλληλέγγυων που συγκεντρώθηκαν σύντομα έξω από το ΑΤ Ομόνοιας και την παρέμβαση δικηγόρων, δεν πέρασε την νύχτα στο αστυνομικό τμήμα, ωστόσο η δικαστική της περιπέτεια μόλις ξεκινά.

Το συμβάν παραπέμπει στην ανάλογη περίπτωση του Πέτρου Καπετανόπουλου, όταν, το 2012 διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς που, αν και είχαν ακινητοποιήσει και συλλάβει έναν μετανάστη ως δράστη ληστείας, τον ποδοπατούσαν, κάτω ακριβώς από το σπίτι του.

Ακολούθησε σύλληψη και αυτόφωρη παραπομπή του Καπετανόπουλου, ενώ η εισαγγελέας στην οποία οδηγήθηκε πρόσθεσε στις πλημμεληματικές κατηγορίες που του απέδιδαν οι αστυνομικοί και αυτήν της, κακουργηματικού βαθμού, συνέργειας σε ληστεία. Ο Π. Καπετανόπουλος κρίθηκε τελικά αθώος μόλις το 2017.

Σε καταγγελία της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει:

«Το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας ξαναχτύπησε. Κυριολεκτικά. Η αστυνομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διαχρονικός κρατικός πραιτωριανός, φωλιά των δήθεν «μεμονωμένων» φασιστικών στοιχείων της ΕΛΑΣ, σήμερα ξυλοκόπησε και συνέλαβε μετανάστη, ενώ στοχοποίησε προσάγοντας συντρόφισσα ασκούμενη δικηγόρο, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ που διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό.

Η συντρόφισσα ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ξυλοδαρμού μετανάστη, από αστυνομικούς στην Ομόνοια και προσήλθε μόνη της να καταθέσει για το περιστατικό.

Αντί να της πάρουν κατάθεση όμως, τη συνέλαβαν! Ο σκοπός τους προφανής, να αποδυναμώσουν την κατάθεσή της για τον ξυλοδαρμό του μετανάστη από τους αστυνομικούς. Η συντρόφισσα αφέθηκε ελεύθερη με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση.

Ο μετανάστης, αν και τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 31/1 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, όπου κλήθηκε να παρουσιαστεί και η συντρόφισσα.

Η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και ξεκάθαρη. Η αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται, ξυλοκοπεί, ενοχοποιεί και ταυτόχρονα, προστατεύει και χτυπάει από κοινού με το «ανεπίσημο» χέρι του κράτους, τους νεοναζί της ΧΑ.

Να μην επιτρέψουμε άλλες «υποθέσεις Καπετανόπουλου» με πολίτες που ορθώνουν ανάστημα στην αστυνομική αυθαιρεσία και στο τέλος, κατηγορούνται οι ίδιοι.

Να μπει φραγμός στην αστυνομική βία και βαρβαρότητα απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες».