Στους δρόμους βγήκαν σήμερα ομάδες Ρομά, σε περιοχές της Αττικής, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου, με αφορμή τον θάνατο ενός 18χρονου την περασμένη Δευτέρα από πυροβολισμούς, σε σπίτι στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης.

Ads

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας, ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους εξελίχθηκαν στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, στα Εξαμίλια της Κορινθίας, στον Ασπρόπυργο και στο Μενίδι Αττικής.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν και επεκτάθηκαν κατά τη διάρκεια της απολογίας του 63χρονου στον ανακριτή, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου και κρίθηκε απόψε προφυλακιστέος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος Ρομά έπεσε νεκρός όταν είχε μπει, μαζί με άλλα δύο άτομα, στο σπίτι ενός 63χρονου, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον τους, τραυματίζοντας θανάσιμα τον νεαρό.

Ads

Οι άλλοι δυο ανήλικοι (16 και 17 ετών),  μετά τη δολοφονία του 18χρονου, είχαν προσέλθει μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου και συνελήφθησαν.

Μετά την απολογία και την ομολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν αφορούν σε «διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή».