Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής που διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη μεταφορά τους. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να τραγουδάμε» φώναξαν οι μαθητές που πλημμύρισαν με ήχους και χρώματα το κέντρο της Αθήνας. Φωτογραφίες της Άννας Αμπάτη.

Ads

Η μουσική πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί και αργότερα με πορεία μέσω της Σταδίου οι μαθητές κατέληξαν στο Σύνταγμα. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας εκτυλίχθηκαν και καλλιτεχνικές δράσεις. Οι μεταφορείς αρνούνται να εκτελέσουν νέα δρομολόγια εάν δεν αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά οι παλιές οφειλές.

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή των μουσικών σχολείων σε σχολεία κλειστά στη λαϊκή πρόσβαση, σε σχολεία μόνο για τα ισχυρά εισοδηματικά βαλάντια, σε σχολεία που θα εκλιπαρούν την ελεημοσύνη των “χορηγών”, για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.
 
«Μετά την επιβολή του “Καλλικράτη”, με την ταυτόχρονη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης ζούμε την τωρινή τραγική κατάσταση. Δεν θα το επιτρέψουμε!Απαιτούμε να λυθεί χωρίς αναβολή το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών σε όλα τα σχολεία», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Διαμαρτυρία προγραμματίζεται για το Σάββατο, 6/10/2012, στις 11 το πρωί και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.