Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν Ιρακινοί πρόσφυγες  έξω απο τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα.

Ads

Οι πρόσφυγες ξεκινώντας από την πλατεία Συντάγματος με πορεία κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της ΕΕ, φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα κατά των απελάσεων και υπέρ της χορήγησης ασύλου και νομιμοποιητικών χαρτιων. Ταυτόχρονα ζητούσαν στήριξη για όσους πρόσφυγες παραμένουν στην Ελλάδα ειδικά ενόψει του χειμώνα που έρχεται και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

«Το Ιράκ βρίσκεται για χρόνια σε πόλεμο και δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω» δήλωσε πρόσφυγας  στο Tvxs.gr και πρόσθεσε: «ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση να μας δώσει χαρτιά και σπίτια ώστε να ζήσουμε καλύτερα μακριά από κινδύνους».

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από τα γραφεία της ΕΕ καθισμένοι ειρηνικά στο οδόστρωμα, ενώ στην είσοδο των γραφείων υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ads

Μεταξύ των αιτημάτων τους περιλαμβάνονται να σταματήσουν οι άδικές απορρίψεις αιτήσεων ασύλου, η μέριμνα για τις ειδικές περιπτώσεις προσφύγων, η συμπερίληψή τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης αλλά και η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Παράλληλα, ζητούν να μην υπάρχει διακοπή στα επιδόματα ή στο πρόγραμμα στέγασης μέχρι να ολοκληρωθεί η απονομή νομιμοποιητικών χαρτιών.