Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ ενάντια στην υπολειτουργία και το κλείσιμο των ειδικών σχολείων καθώς και στις περικοπές στο προσωπικό, στη μεταφορά και τη χρηματοδότηση των σχολείων.

Ads

«Ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε γονείς, ΑΜΕΑ και εκπαιδευτικοί με την υπολειτουργία και τα κλειστά ειδικά σχολεία. Με τις περικοπές στο προσωπικό, στη μεταφορά, στη χρηματοδότηση των σχολείων», αναφέρει ο Σύλλογος στο κάλεσμά του και συνεχίζει:

«Ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν για την ειδική αγωγή που θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τα δημόσια ειδικά σχολεία. Θα περιθωριοποιήσει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας στα κοινά σχολεία με πρόσχημα τη δήθεν ένταξη. Φορτώνοντας ακόμα περισσότερα βάρη στον ίδιο το γονιό για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και αποκατάστασης του παιδιού του. Γιατί στο μόνο θεό που πιστεύουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο θεός του κέρδους.

Για αυτό κόβουν κονδύλια από την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, την Ειδική Αγωγή για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά και να ανοίξουν το δρόμο στην επιχειρηματική δράση σ’ αυτούς τους ευαίσθητούς κοινωνικούς τομείς. Για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα κέντρα ειδικής αγωγής, βάζουν τροφεία στους γονείς, ανακυκλώνονται λες και είναι αναλώσιμοι με τα πεντάμηνα και την αναπλήρωση, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί.
Γονείς, κηδεμόνες, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί φτάνει πια! Στον 21ο αιώνα δεν μας πρέπει μια τέτοια ζωή! Δεν υπάρχουν μεσσίες και σωτήρες.

Ads

Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια. Μαζικοποιούμε τους συλλόγους, εξασφαλίζουμε τον αγωνιστικό, διεκδικητικό τους χαρακτήρα. Δυναμώνουμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ που ενώνει στον αγώνα τους γονείς από όλες τις κατηγορίες, τα ειδικά σχολεία και ιδρύματα των παιδιών με αναπηρία. Πυκνώνουμε τη ΣΕΑΑΝ. Συμπαρατασσόμαστε με το ταξικό – συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων, το ΠΑΜΕ, για να παρεμποδίσουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική αλλά πάνω από όλα για να μπορέσουμε να τους ανατρέψουμε. Για να κτίσουμε μια κοινωνία που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Μακριά από την κρεατομηχανή της ΕΕ, για να γυρίσει ο πλούτος σ’ αυτούς που τον παράγουν και η επιστήμη και η τεχνολογία να είναι στην υπηρεσία της ευτυχίας των ανθρώπων. Για να είναι περήφανος ο γονιός του παιδιού με αναπηρία ότι δουλεύει και το δικό του κράτος το αναγνωρίζει εξασφαλίζοντάς του ζωή με δικαιώματα. Αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη, με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».