Παρέμβαση υπέρ της επέκτασης του χρόνου ζωής της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου κάνουν ανώτατα στελέχη του ΠΑΣΟΚ . Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει στην προσωπική της ιστοσελίδα ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια, ώστε να υλοποιήσει ένα σύνολο εξαιρετικά δύσκολων και άμεσων στόχων . Παρόμοια άποψη εκφράζει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου. Προηγήθηκε, χθες, δήλωση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, που με άρθρο του στην Καθημερινή τάχθηκε υπέρ της άποψης να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Ads

Στο άρθρο της η κ. Διαμαντοπούλου υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει (τουλάχιστον από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση) την επιλογή ανασχηματισμού, στελέχωσης της κυβέρνησής του, χωρίς αποτύπωση κομματικών σχεδιασμών και με διεύρυνση της σημερινής στήριξης. 

» Να συμμετέχουν οι πλέον κατάλληλοι και ικανοί, οι οποίοι αναπόσπαστοι από οποιοδήποτε άλλο έργο ή βλέψεις θα ασχοληθούν με τα αντικείμενα αρμοδιότητας τους. Δεν υπάρχει υπουργείο και χώρος που τα άμεσα προβλήματα δεν είναι τεράστια.

» Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει, ανταποκρινόμενη και στον τεχνοκρατικό της χαρακτήρα, να θέσει στόχους ανά μήνα και ανά υπουργείο. Θα ενθαρρύνει όλους τους κρατικούς λειτουργούς στην επίτευξη του εθνικού στόχου. Και φυσικά θα πρέπει να ελέγξει και να κατευθύνει τις υπηρεσίες και τη χρηματοδότηση της τεχνικής βοήθειας, που μας παρέχεται, η οποία δεν μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, αλλά πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθεί τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που όλα δρομολογούνται.»

Ads

Ευθυμίου: Να μείνει η κυβέρνηση μέχρι να τελειώσει η κρίση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Real fm τάχθηκε υπέρ της άποψης του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας για την κυβέρνηση Παπαδήμου και τις εκλογές.

Ο κ. Ευθυμίου τόνισε πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία έχει ατέλειες όπως είπε, θα πρέπει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι να τελειώσει η κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί οικονομικά και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.

«Να μην βάλουμε μπροστά τη λογική των κομμάτων μας αλλά της πατρίδας» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ελαστική» τη συμφωνία που έκανε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.