«Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, δίνοντας διευκρινίσεις για τα όσα ανέφερε την Τρίτη στη Βουλή σχετικά με τo καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων.

Ads

Όπως είπε, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», αυτοί οι τίτλοι υπηρετούν τη γνωστή προπαγάνδα των Μέσων που είναι απέναντι στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια ανέφερε συγκεκριμένα, ότι το υπουργείο σκοπεύει, με έναν συστηματικό τρόπο, το ερχόμενο χρονικό διάστημα, να καλέσει όλα τα κόμματα για να καταγράψει όλες τις περιπτώσεις των συμβασιούχων. 

«Να δούμε ποιοι τελικά καλύπτουν άλλου είδους ανάγκες και να αποκαλύψουμε τις πραγματικές τους σχέσεις, για να προσδιορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το “μπάχαλο” στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους δήμους. (…) Να κάτσουμε κάτω και να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο κανόνων, για να δούμε και να προσδιορίσουμε ποιες τελικά είναι οι πραγματικές σχέσεις εργασίας αυτών των χιλιάδων συμβασιούχων που απασχολούνται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Δημόσιο και να καθορίσουμε, πλέον, και ένα αυστηρότερο πλαίσιο, έτσι ώστε να μη γίνεται κατάχρηση των συμβάσεων».

Συνεπώς, συνέχισε, «δεν μιλάμε για νέες προσλήψεις, αλλά για ανθρώπους που ήδη απασχολούνται… για αποκατάσταση και αποκάλυψη πραγματικών εργασιακών σχέσεων».

Ads