Στη Βουλή μεταφέρθηκαν οι υψηλοί τόνοι μετά το επεισόδιο στο Αττικό Νοσοκομείο και τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι δέχτηκε επίθεση από «μέλη της άκρας Αριστεράς». Για το θέμα ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με την πρώτη να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αδυνατεί να καταδικάσει την επίθεση» και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να αμφισβητεί ότι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιτέθηκαν στον υπουργό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, η ΝΔ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το ένα από τα δύο άκρα.

Ads

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι τρέφει αντιπάθεια σε όσους έκαναν καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και ότι προτιμά τους κρατικοδίαιτους. Ανέφερε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «αδυνατεί να πράξει το δημοκρατικώς αυτονόητο καθήκον της, να καταδικάσει την επίθεση στον Αδ. Γεωργιάδη», ενώ υποστήριξε ότι και στο Αττικόν και στην ΕΡΤ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ».
Ο Σ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε ονομαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας ότι «ονειρεύεται Σοβιέτ» της δεκαετίας του 1950.
 
Κατηγόρησε επίσης τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλο ότι έδωσε «ραντεβού εμφυλίου» στα γουναράδικα, ενώ επέκρινε και τη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Σακοράφα σημειώνοντας ότι η φρασεολογία της δεν ταιριάζει στο δημοκρατικό τόξο.
 
«Είστε ο πολιτικά προϊστάμενος των καταστάσεων τύπου μονταζιέρας», του απάντησε ο Νίκος Βούτσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διέψευσε ότι ακούστηκε το επίμαχο σύνθημα είτε στην ΕΡΤ είτε στο Αττικόν. «Είστε ο μόνος και ο πρώτος που το λέτε», είπε στον Σ. Κεδίκογλου και του συνέστησε «αν δεν είστε απολύτως σίγουρος, είναι προβληματικό να αναφέρεστε. Ρίχνετε λάδι στη φωτιά».
 
Ο Σ. Κεδίκογλου επέμεινε ότι στην ΕΡΤ υπήρχε πανό και ακούστηκε το σύνθημα, και ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι ακούγονταν συνθήματα.
 
Λίγη ώρα αργότερα, τον λόγο πήρε ο υπουργός επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος αναφερόμενος στη σημερινή ομιλία Τσίπρα σχολίασε: «η χαρά μου κράτησε λίγο, πίστευα ότι ήρθατε για να καλύψετε την έλλειψη αντίδρασης του κόμματος σας για τη βιαιοπραγία σε βάρος υπουργού της κυβέρνησης. Δέχθηκε επίθεση από άτομα που λόγω φρασεολογίας τεκμαίρεται ότι είναι στις τάξεις του κόμματος σας».
 
«Όλα τα βίντεο που έχουμε δει δε δείχνουν καμία βία απέναντι στον υπουργό, που τα έχετε δει εσείς; Και όταν κάνει επίσκεψη ένας υπουργός σε ένα νοσοκομείο δεν κουβαλά και διμοιρίες ΜΑΤ μαζί του», υποστήριξε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αττικό για να μιλήσει με τους εργαζόμενους, συνοδευόμενος από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ οι εργαζόμενοι – σύμφωνα με την ανακοίνωση των ίδιων – δεν επιτέθηκαν στον υπουργό.
 
«Αν ψάχνετε τη βία ψάξτε στο δικό σας κόμμα και στην κυβέρνηση σας. Από μικρό παιδί θυμάμαι να ταυτίζετε τη βία με την Αριστερά και από μικρό παιδί θυμάμαι τη βία να είναι στους δικούς σας κύκλους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Και ο κ. Λαφαζάνης αμφισβήτησε ότι ακούστηκαν συνθήματα όπως «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς» κατά του κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στον υπουργό Υγείας και στις πολιτικές υγείας που ακολουθηθεί η κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται να καταδικάσει την επίθεση σε βάρος του υπουργού Υγείας. Σύμφωνα με τη ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση με δηλώσεις βουλευτών της επιχειρεί να δικαιολογήσει την άσκηση βίας.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει, ακόμη και τώρα, να πράξει το αυτονόητο: Να καταδικάσει τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές, τις ακρότητες και τις βιαιότητες σε βάρος πολιτικών προσώπων. Τι άλλο θα κάνει για να πείσει και τον τελευταίο πολίτη ότι εκφράζει το ένα από τα δύο άκρα;», ανέφερε ακόμη.

ΟΕΝΓΕ: Συκοφαντούν τους εργαζόμενους του Αττικόν
 
Για συκοφάντηση των εργαζομένων και των γιατρών του νοσοκομείου Αττικόν κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της για όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα με τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.
 
«Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης επισκέφτηκε σήμερα το νοσοκομείο Αττικόν, αποκαλούμενο και ως ‘ναυαρχίδα του ΕΣΥ’, προσδοκώντας προφανώς υποδοχή… ναυάρχου. Επειδή όμως είχε αμφιβολίες φρόντισε να διασφαλίσει την υποδοχή του μέσω των ΜΑΤ που έφτασαν πολύ ώρα πριν τη δική του άφιξη στο νοσοκομείο», αναφέρει η Ομοσπονδία.
 
Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, ο κ. Γεωργιάδης «εισήλθε στο νοσοκομείο από την πύλη τροφοδοσίας και μίλησε σε ισχνότατο ακροατήριο, πράγμα που τον ενόχλησε σφόδρα». «Δυστυχώς η ενόχληση του κ. Γεωργιάδη εξετράπη σε συκοφαντία, κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι τον ξυλοκόπησαν, πράγμα αδύνατο να συμβεί, ενώ βρίσκονταν φρουρούμενος από δεκάδες αστυνομικούς και μια διμοιρία ΜΑΤ», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.
 
Δηλώνουν τέλος ότι «δεν πρόκειται να μείνουν σιωπηλοί στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας υγείας», αλλά όπως διαμηνύουν, «θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούν τον ελληνικό λαό».

Ads