Με την παρουσία μόλις 18 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους νεοναζιστές πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής, με το δικαστήριο να διακόπτει εκ νέου τη διαδικασία για τις 22 Ιουνίου.

Ads

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων μελών του νεοναζιστικού μορφώματος επέμειναν στο αίτημά τους για αποβολή της πολιτικής αγωγής από τη διαδικασία.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε εν μέρει το σχετικό αίτημα, δηλαδή τη σχετική δυνατότητα για όσους εκ των κατηγορουμένων βαρύνονται αποκλειστικά με το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο, η ίδια υπογράμμισε ότι προτείνει την παράσταση Πολιτικής Αγωγής για εκείνους του κατηγορούμενους που βαρύνονται και με άλλα κακουργήματα, εκτός από αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Για παράδειγμα, είναι σαφές ότι με την πρότασή της, η κυρία Οικονόμου δέχεται η οικογένεια Φύσσα να είναι πολιτικώς ενάγουσα έναντι του Γιώργου Ρουπακιά, που είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Φύσσα, όχι όμως και στην περίπτωση του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών του κόμματος, που φέρουν αποκλειστικά την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ads

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την πρότασή της για υποβολή αιτήματος προς το δικαστικό συμβούλιο, για να μετακινούνται από και προς το δικαστήριο όσοι από τους κατηγορούμενους υπόκεινται στο μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού.