Ads

Την ώρα που ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη, στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί ένταση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχει σε αυτήν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το πρωί της Τετάρτης ώστε να αποφασισθεί «η εξειδίκευση του τρόπου συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ».

 
«Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά πλέον μόνη πρακτική λύση τον σχηματισμό κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η κυβέρνηση αυτή, επαναλαμβάνω, ότι πρέπει να σχηματιστεί το ταχύτερο. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέχρι αύριο [ΣΣ. σήμερα] το μεσημέρι», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντηση που είχε στην Ιπποκράτους, στην οποία συμμετείχαν οι Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Ανδρουλάκης, Α.Διαμαντοπούλου,Μ.Χρυσοχοϊδης, Αν.Λοβέρδος, Π.Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης.
 
Επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να μην συμμετέχουν στελέχη του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού, ωστόσο πολλοί εντός του κόμματος εκφράζουν αντίθετη άποψη.
 
Στη χθεσινή συνάντηση στην Ιπποκράτους, που συζητήθηκε το εν λόγω θέμα, οι τόνοι ανέβηκαν.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Ανδρέας Λοβέρδος, Πέτρος Ευθυμίου και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επιμένουν στη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην νέα κυβέρνηση. Αντίθετα υποστηρικτής της γραμμής Βενιζέλου φέρεται να είναι ο  Κώστας Σκανδαλίδης.
 
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή προτάθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η συμμετοχή νέων στελεχών και όχι γνωστών και πρώην υπουργών.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η άποψή του διαμορφώθηκε «με βάση τις συζητήσεις που είχε με βουλευτές» από το μεσημέρι. «Η αξιοπιστία μας θα κριθεί από το αν εννοούμε και μετεκλογικά όσα λέγαμε προεκλογικά», τόνισε μετά τη συνάντηση. Υπενθυμίζεται πως προεκλογικά είχε δηλώσει ότι «δεν θα δείτε τα γνωστά στελέχη σε υπουργικούς θώκους».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μία «ειλικρινή» στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. «Δεν θα είμαστε συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση». Το ΠΑΣΟΚ «θα μετάσχει σε αυτήν με τρόπο που είναι ο πιο ωφέλιμος για την αποτελεσματική λειτουργία της και την αξιοπιστία της απέναντι στην ελληνική κοινωνία», είπε.