Νέα κινητοποίηση αλληλεγγύης από κινήσεις και οργανώσεις στην Αθήνα ενάντια στη σφαγή στη Γάζα. Πολύ μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου. Πραγματοποιήθηκε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Σε διεθνές επίπεδο ετοιμάζεται νέα απόπειρα για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

Ads

 
«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο  ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στον παράνομο και ανήθικο αποκλεισμό της Γάζας διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να  υπάρξει καμιά πιθανότητα για εκεχειρία και ειρήνη στην περιοχή» αναφέρουν οι φορείς στο κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο. 

image

image
 
Συνυπογράφουν: Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύλλογος Ιντιφάντα, Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων, Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας, Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Σενεγαλέζων, Eπιτροπή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (Πρέβεζα)
 
Προετοιμασία για νέο Στόλο της Ελευθερίας
 
Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας, με ανακοίνωσή της «καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό και τη Διεθνή συνενοχή και προγραμματίζει νέο Στόλο της Ελευθερίας για να προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό.
 
«Σημειώνουμε ότι το αίτημα για την άρση του αποκλεισμού είναι ένα βασικό στοιχείο των συνομιλιών για τον τερματισμό της βίας, και ότι οι κυβερνήσεις που απορρίπτουν τον αποκλεισμό πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους άμεσα, για να διασφαλιστεί ότι μια συμφωνία που θα καταλήξει σε ένα τέλος της βίας, θα πρέπει επίσης να καταλήξει στο τέλος τους αποκλεισμού» αναφέρει η διεθνής πρωτοβουλία και γνωστοποιεί ότι «προγραμματίζουμε έναν ακόμα στολίσκο στο εγγύς μέλλον, για να προσπαθήσουμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας, με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο».
 
Όπως σημειώνουν: «Είμαστε μια ειρηνική πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών   που λειτουργεί με βάση την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, εμείς δεν ζητήσαμε στρατιωτική συνοδεία, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε, και δεν πρόκειται να πλεύσουμε με στρατιωτική συνοδεία».
 
Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας: Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για τον τερματισμό της πολιορκίας στην Γάζα, Διεθνής Επιτροπή για το Σπάσιμο της Πολιορκίας της Γάζας (ICBSG), Στόλος της Ελευθερίας Ιταλία, Κιβωτός της Γάζας, IHH, Rumbo a Gaza Ισπανία, Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» Ελλάδα, Ένα Καράβι για τη Γάζα Νορβηγία, Ένα Καράβι για τη Γάζα Σουηδία.

Ads