Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και οδήγησαν στον τραυματισμό τουλάχιστον τριών φοιτητών και τη σύλληψη άλλων τόσων.

Ads

Στην Κατεχάκη, έξω απ’ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκεντρώθηκε πλήθος φοιτητών, ενώ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα με τη μαζική συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σημειώνεται ότι νωρίς το μεσημέρι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και εξαπέλυσαν επίθεση στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, μέσα στο ΑΠΘ, την ώρα μάλιστα που οι φοιτητές είχαν μάθημα. Το κεντρικό αμφιθέατρο γέμισε με δακρυγόνα και οι φοιτητές έντρομοι προσπάθησαν να βγουν έξω.

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των ΜΑΤ που σέρνουν φοιτητή σε σκαλιά και στα μάρμαρα στο προαύλιο. «Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα» φώναζε όπως ακούγεται ο φοιτητής.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών φοιτητικών οργανώσεων και συλλόγων στον προαύλιο χώρο της Σχολής ενάντια στην παρουσία αστυνομικών εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος και στην ανέγερση Βιβλιοθήκης εκεί όπου επί 34 χρόνια δραστηριοποιούνταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Διαβάστε επίσης: Πολιτικές αντιδράσεις για τα σοβαρά επεισόδια και την επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ