Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη 6 Απριλίου στην πτέρυγα Covid στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ads

► Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από φωτιά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου [Βίντεο]

Πρόκειται για έναν 52χρονο ασθενή, ο οποίος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα και έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Απριλίου. Τον άτυχο άνδρα προσπάθησε να απομακρύνει από το σημείο το υγειονομικό προσωπικό ενώ καιγόταν στο κεφάλι και στους ώμους.

Μιλώντας στο Open, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Σταύρος Τρύφων, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είδε δυο ασθενείς να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και έσπευσε με πυροσβεστήρα να σβήσει τη φωτιά, ανέφερε ότι ο 52χρονος που τελικά κατέληξε του είπε πως η φωτιά ξέσπασε όταν «έσκασε» το κινητό που είχε στα χέρια του. 

Ads

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική καθώς εξετάζεται και το σενάριο κάποιος από τους ασθενείς να είχε ανάψει τσιγάρο.

Υπενθυμίζεται πως στο σενάριο η φωτιά να προκλήθηκε από ασθενή που άναψε τσιγάρο είχε αναφερθεί την Τετάρτη και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Σιώκου. 

Ο κ. Τρύφων διαβεβαίωσε επίσης ότι στο νοσοκομείο υπάρχει σύστημα πυρόσβεσης «αλλά η φωτιά είναι τόσο γρήγορη και τόσο έντονη που έλιωσαν τα συστήματα πυρόσβεσης».

► Διαβάστε επίσης: Φωτιά στο «Παπανικολάου»: Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και η ανακοίνωση του νοσοκομείου