Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:33 τα ξημερώματα και πάλι μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, ένα 24ωρο μετά το σεισμό 5,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Ads

 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 247 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας ενώ το επίκεντρό της εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Σαντορίνης .
 
Απο το σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο, εξαιτίας του πανικού, έχουν αναφερθεί δυο μικροτραυματισμοί.
 
Στο Τυμπάκι μία 65χρονη, μέσα στον πανικό της, έτρεξε να βγει από το σπίτι της, έπεσε και έσπασε το πόδι της, ενώ στα Χανιά, ένας άνδρας ξύπνησε από τον ισχυρό σεισμό, έπεσε από το κρεβάτι του, αλλά ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.
 
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι πρόκειται για μετασεισμό, μετά τη δόνηση των 5,3 βαθμών, την Πέμπτη και υποστήριξε ότι δεν σχετίζεται με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
 
Το ενδεχόμενο να σχετίζεται ο σεισμός με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου απέκλεισε και ο ηφαιστειολόγος και δόκτωρ ερευνητής του ΙΓΜΕ Γιώργος Βουγιουκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το «το ηφαίστειο βρίσκεται σε κατάσταση ‘ελαφράς ανησυχίας’» αλλά σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή είναι συνηθισμένη στα ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο και τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν.