Δεύτερο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι και μετά. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι και τσουχτερό το κρύο. 

Ads

Για σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές στην ανατολική και νότια χώρα, καθώς και βορειοανατολικοί άνεμοι 7 – 9 και πιθανώς 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. 

Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης πολλές περιοχές της Αττικής ντύθηκαν στα Λευκά. Χιόνισε ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας (Δείτε φωτογραφίες με την Αθήνα χιονισμένη). Το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές της Αττικής (δείτε αναλυτικά), ενώ απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία των φορτηγών. Απαγορευτικό απόπλου το πρωί από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. 

Δείτε: 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Χιονιάς και παγετός και την Παρασκευή 

Η επέλαση του χιονιά θα συνεχιστεί και την Παρασκευή. Συγκεκριμένα προβλέπονται χιονοπτώσεις – κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και αύριο σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ισχυρός παγετός θα επικρατήσει κυρίως στη βόρεια, δυτική και κεντρική Ελλάδα.