Δεύτερο κρούσμα του επικίνδυνου «παιχνιδιού» του πνιγμού καταγράφηκε στο ίδιο σχολείο όπου έλαβε χώρα και το  πρώτο περιστατικό με 12χρονο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Ads

Στο δεύτερο περιστατικό, όπως και στο πρώτο, φαίνεται ένα κορίτσι να κρατά για ώρα την αναπνοή του και στη συνέχεια να χάνει τις αισθήσεις του.

Βίντεο που έχει δημοσιευθεί από μία συμμαθήτριά της στα κοινωνικά δίκτυα και έδωσε στη δημοσιότητα το OPEN, φαίνεται το κορίτσι να χάνει τις αισθήσεις του. Δίπλα της βρίσκονται δύο αγόρια που την συγκρατούν να μην πέσει στο έδαφος και τραυματιστεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου τα περιστατικά θανάτων από το «παιχνίδι του πνιγμού» είναι δεκάδες, μόνο στις ΗΠΑ.

Από το 1995 ως το 2007, είχαν καταγραφεί 82 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων από 6 ως 19 ετών που έχασαν τη ζωή τους, αφού επιχείρησαν να παίξουν το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι.

Ads

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά είναι αγόρια, ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών, όπως αναφέρεται σε έρευνα του αμερικανικού Κέντρου, παράλληλα επισημαίνουν πως ενώ δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ως σήμερα, φαίνεται πως εν λόγω «μόδα» δεν έχει κοπάσει.

Τους τελευταίους μήνες πολλοί νέοι άνθρωποι ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι και στα οποία φαίνεται να πνίγουν/στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους.