Ούτε στην επόμενη διάσκεψη για τη Λιβύη θα συμμετάσχει η Ελλάδα, παρά το αίτημά της να λαμβάνει μέρος στα επόμενα στάδια της Διαδικασίας του Βερολίνου.

Ads

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στις 16 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Η Ελλάδα είχε εκφράσει την ενόχλησή της από τον αποκλεισμό της από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα να δηλώνει τότε, ότι η Αθήνα αναζητά τρόπους προκειμένου να μετάσχει στα επόμενα στάδια της διαδικασίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας θα είναι στο Μόναχο αλλά μόνο για να λάβει μέρος στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και όχι στις συνομιλίες για τη Λιβύη.

Ads

Σύμφωνα με τον Μπρόιλ, η συνάντηση αποτελεί την έναρξη της διεθνούς διαδικασίας παρακολούθησης (Follow up) της εφαρμογής των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιήσει συναντήσεις σε πολλά επίπεδα και τόσο στις διάφορες χώρες που συμμετέχουν όσο και στην Λιβύη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Τουρκία εξακολουθεί να εξοπλίζει τις δυνάμεις του Πρωθυπουργού της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ, ο κ. Μπρόιλ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία.