Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κοσμούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Εκτός από την παρουσίαση του ίδιου του προγράμματος στο επίκεντρο βρίσκονται η πολιτική κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την κοστολόγησή του αλλά και η στάση των ευρωπαίων εταίρων που ακόμη και στο Μαξίμου εκτιμάται ότι αρχίζει να αλλάζει απέναντι στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ ενώ σε αυτό έρχεται να προστεθεί κι ένα δεύτερο, αυτό της ΝΕΡΙΤ που αφού «έκοψε» τη μετάδοση της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, «κόπηκε» και η ίδια από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). Η EBU εν ολίγης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη Eurovision καθώς η ΝΕΡΙΤ δεν είναι μέλος της. «Η αίτηση της ΝΕΡΙΤ εκκρεμεί λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα» σημειώνει η Ένωση με την αξιωματική αντιπολίτευση να σχολιάζει ότι το θέμα δεν είναι αυτός, καθαυτός ο μουσικός διαγωνισμός αλλά η ευρωπαϊκή απομόνωση. 

«Τυφλή σύγκρουση» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Τα Νέα, που σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε σίγουρος για τις θέσεις του και εμφανίστηκε ως συνομιλητής των Ευρωπαίων. Καταγράφει επιπλέον την κυβερνητική επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία αλλά κάνει και λόγο για «φιάσκο από τη μη κάλυψη της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΕΡΙΤ.

image
 
«Σύγκρουση για το κόστος των παροχών και τις εκλογές» γράφει το Έθνος που αφιερώνει πάντως τον κεντρικό τίτλο του στον ΕΝΦΙΑ κάνοντας λόγο για δικαστική εμπλοκή με αναφορές σε πιλοτική δίκη στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου.

Ads

image
 
«Εμπιστευτείτε την Αριστερά» είναι ο τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών που μιλά για «ρεαλιστικές και κοστολογημένες δεσμεύσεις» Τσίπρα ενώ η Ελευθεροτυπία σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργική ομιλία κέρδισε τις εντυπώσεις.

image

image
 
«Το αφεντικό τρελάθηκε» είναι ο τίτλος του Ελεύθερου Τύπου που γράφει ότι ο Τσίπρας ξεπέρασε τον Παπανδρέου στις ακάλυπτες υποσχέσεις και μοίρασε παροχές 17,5 δισ. ευρώ. «Τσίπρας λίγο απ’ όλα» είναι ο σχετικός τίτλος της Δημοκρατίας που αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στην «πυρηνική βόμβα από Λαγκάρντ» ότι δέχτηκε απειλές από φοροφυγάδες ενώ για το θέμα του ΕΝΦΙΑ σημειώνει την «προαγωγή στο Πάντειο» για τον εμπνευστή του Νίκο Καραβίτη.
 
image

image
 
Όλα τα πρωτοσέλιδα: