Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία, πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος με αυτεπάγγελτη εντολή που εξέδωσε η επικεφαλής της, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

Ads

Η εντολή της κ. Ζαΐρη σχετίζεται με την έρευνα που διενεργείται ώστε να εξακριβωθεί αν στην υπόθεση των επίμαχων αγοραπωλησιών μέσω POS, προκύπτουν στοιχεία για διακίνηση παράνομων χρηματικών ποσών.

Η υπόθεση των αγορών ακινήτων από Κινέζους πολίτες διερευνάται ήδη με εντολή της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, από τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος εξετάζει τα στοιχεία του φακέλου που έχει ήδη σχηματιστεί από έρευνα των κινεζικών αρχών.

Στον φάκελο αναφέρεται ότι η προσωπική εταιρία που συνέστησε ο κ. Παπαευαγγέλου, φαίνεται να έχει προβεί σε πωλήσεις αξίας τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της χρήσης POS και ενώ στην Κίνα είχαν τεθεί σε ισχύ κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Ads

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ