Για τη στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ηλεκτρονικής Αθηνών δεσμεύθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνάντηση που είχε μαζί τους μετά το «λουκέτο».

Ads

Όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των εργαζομένων, ενεργοποιώντας προγράμματα που έχει στην διάθεσή του (όπως το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης).

Ο υπουργός Εργασίας, συνέστησε επίσης στους εργαζομένους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ασκήσουν ένδικα μέσα για την αξιοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους, ιδίως δε τις αποζημιώσεις.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας διευκρίνισε ότι η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για τις 11:00 π.μ.  δεν πραγματοποιήθηκε, αφού η εταιρεία δεν παρουσιάστηκε καθώς το αίτημά της για πτώχευση έγινε δεκτό και ήδη ορίστηκε σύνδικος.

Ads

ΝΔ: Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την Ηλεκτρονική Αθηνών

«Το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής και η ανεργία 450 ανθρώπων, δείχνουν ποιος, πότε και πώς ενταφίασε την ελληνική οικονομία», σχολίασε μέσω twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο  διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με ανάρτησή του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι «η δήθεν κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ  οδηγεί 450 εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών στην ανεργία». «Αιτία η δήθεν διαπραγμάτευση του Αλ. Τσίπρα το 2015».

ΚΚΕ: Και στην περίπτωση της Ηλεκτρονικής η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας»

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι «νίπτει τας χείρας της» την ώρα που 450 εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών προστίθενται στην στρατιά ανέργων «χάνοντας τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης του συστήματος και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων» εξαπολύει το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, η κυβέρνηση παραπέμπει τους εργαζόμενους στα διάφορα κακοπληρωμένα προγράμματα τύπου voucher, αλλά και με το νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφίσει, περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων (αποζημιώσεις κ.ά.) σε σχέση με αυτά των άλλων πιστωτών της εταιρείας.

Ποτάμι: Τώρα ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες

Άλλοι 450 εργαζόμενοι (αυτή τη φορά της Ηλεκτρονικής Αθηνών) είναι χωρίς δουλειά, υπογραμμίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

‘Οπως επισημαίνει το κόμμα, «η αντιαναπτυξιακή πολιτική, η εχθρότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα capital controls οδηγούν καθημερινά σε νέα, μικρά και μεγάλα, λουκέτα. Τώρα ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες θα οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φωνές των απολυμένων δε θα φθάσουν καν στα υπουργικά γραφεία. Ο μακάριος ύπνος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχιστεί.»