Σκληρή κριτική επιφύλαξε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος κοροναϊού στην χώρα, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Κατηγόρησε την πολιτεία ότι προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση, σημείωσε ότι η κατάσταση στην Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί και δεν εντοπίζονται πολλά κρούσματα, ενώ τόνισε ότι οι θάνατοι σε σχέση με τα κρούσματα είναι πολλοί. 

Ads

«Χάθηκε η επαφή με όσους παίρνουν τις αποφάσεις με όσους πρέπει να τις στηρίξουν. Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση. Η πολιτική έπρεπε να είναι μεγαλύτερη» είπε χαρακτηριστικά στο Open TV, ο Μανώλης Δερμιτζάκης και τόνισε ότι: «Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις» για αυτό θεωρεί ότι πρέπει «να επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση από τους ειδικούς. Όταν η ενημέρωση γίνεται σποραδικά είναι δύσκολο για τον πολίτη να καταλάβει πως μεταφράζονται όλα».

Τα δύο μέτρα που ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού είναι η τηλεργασία και μάσκες παντού για να πειστεί ο κόσμος «Είναι εύκολο να εφαρμοστούν και από τους πολίτες». 

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο για δύο λόγους. Πρώτον η κατάσταση στην Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα και δεύτερον δεν βρίσκουμε πολλά κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα τόνισε ότι «Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα. Πρέπει να μειώσουμε πολύ σοβαρά τα κρούσματα. Δεν είναι λύση το να απαγορεύουμε δραστηριότητες, δεν καταφέρνουμε βαθύ αποτέλεσμα. Πρέπει να μπούμε στον χειμώνα με λιγότερα κρούσματα».