Την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό κα όχι η τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα. Αλίμονο μας εάν το κάνουμε. Τότε να παραιτηθούμε και να πάμε διακοπές. Είναι και ωραίος ο καιρός…»

Ads

Μιλώντας στον Real FM ο Ν. Δένδιας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εμείς έχουμε την ευθύνη για την ανάπτυξη του τόπου, εμείς θα λογοδοτήσουμε στην ελληνική κοινωνία, εάν δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας να μας στείλει η ελληνική κοινωνία στο σπίτι μας. Εγώ πίσω από την τρόικα δεν έχω πρόθεση να κρυφτώ».

Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική λύση για τα κόκκινα δάνεια, για τα χρέη στο Δημόσιο, και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης ανέφερε ότι θα επιχειρήσει το Υπουργείο τόνωση της ρευστότητας και αντιμετώπιση των εκπρόθεσμων δανείων των επιχειρήσεων. Ακόμη υποστήριξε ότι είναι πρόθεσή του να μειωθούν οι τιμές σε βασικά αγαθά και ότι γίνεται προσπάθεια για την μείωση της γραφειοκρατίας.