Φωτιές και στο πολιτικό σκηνικό ανάψε η εξέγερση των κρατούμενων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.  Να κλείσουν άμεσα «τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια» ζήτησε  ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, με αφορμή τα προχθεσινά επεισόδια, καταγγέλοντας την «απάνθρωπη πολιτική» του κ. Δένδια. Για «εξωφρενικούς ισχυρισμούς» του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο στην απάντηση του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. 
 

Ads

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελληνικές και ξένες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πιο πρόσφατα ο Δήμαρχος Αχαρνών, έχουν καταγγείλει ότι οι συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας είναι απάνθρωπες και εξευτελιστικές, γεγονός που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στις συνθήκες αυτές, που χειροτερεύουν με την εντεινόμενη δραστηριότητα του Ξένιου Δία και έχουν καταγγελθεί και από ενώσεις αστυνομικών, η εξωφρενική παράταση της κράτησης από 12 σε 18 μήνες κάνει το πρόβλημα εκρηκτικό και δημιουργεί απόγνωση στους κρατούμενους», επισήμανε ο κ. Τσουκαλάς.

 «Η απόγνωση, και μαζί η εξέγερση, είναι καρποί της απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια, που επιμένει στον ρατσιστικό Ξένιο Δία και την εφαρμογή της κράτησης, ενώ η αναποτελεσματικότητά τους είναι καταφανής ακόμα και με τα μέτρα του υπουργείου». 

Η απάντηση Δένδια

«Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Δημοκρατία καλείται να αγνοήσει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κράτους, αλλά και τις προβλέψεις των κοινοτικών οδηγιών, επιτρέποντας ανέλεγκτη είσοδο στο έδαφός της και ελεύθερη διαβίωση κάθε παράνομου μετανάστη, όπου αυτός επιθυμεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργού.

Ads

«Φτάνει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού κράτους να περιορίζει όποιον έχει εισέλθει παράνομα στο έδαφός του! Τους εξωφρενικούς αυτούς ισχυρισμούς τους παραδίδουμε στη χλεύη της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο κ. Δένδιας.

«Αλλά είναι ώρα να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο κόμμα τους παραλογισμούς του και να αντιληφθεί ότι δεν δικαιούμαστε να παραιτηθούμε από το δικαίωμα άσκησης κυριαρχίας στη χώρα μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Καταλήγοντας, στέλνουμε το μήνυμα μέσα και έξω από την πατρίδα μας: Στόχος μας είναι κάθε παράνομος μετανάστης, εφόσον τα αρμόδια όργανα κρίνουν ότι δεν δικαιούται διεθνούς προστασίας, να κρατείται μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η Ελλάδα δεν είναι πια `ξέφραγο αμπέλι», καταλήγει.