Πόλεμος στη Βουλή για τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Ο Χρήστος Παπάς της Χρυσής Αυγής του έπλεξε για μια ακόμη φορά το εγκώμιο και ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ αντέδρασε έντονα. Στη συνέχεια παρενέβη ο Νίκος Δένδιας της ΝΔ λέγοντας ότι «ο Μεταξάς δεν πρέπει να χαρίζεται στη Χρυσή Αυγή». 

Ads

Ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) μιλώντας προς τα έδρανα της Χρυσής Αυγής υπενθύμισε ότι ο δικτάτορας Μεταξάς παρέδωσε τους κομουνιστές στους Γερμανούς κατακτητές όταν οι πρώτοι του ζήτησαν να τους αποφυλακίσει για να τους πολεμήσουν. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν στα λεγόμενα Παφίλη και σηκώθηκαν από τις θέσει τους. 

«Κάτσε κάτω μωρέ» είπε ο Θανάσης Παφίλης και συνέχισε; «Βγάλτε τις κουκούλες. Ο λαός σας γνωρίζει και θα σας τσακίσει» τόνισε και καυτηρίασε επιπλέον τα όσα είπε ο Χρήστος Παπάς για το ΝΑΤΟ. 

Ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ στήριξε την δικτατορία αλλά και τον διαμελισμό της Κύπρου αλλά και ότι «ήταν ο λατρεμένος των Χρυσαυγιτών αρχιδικτάτορας Παπαδόπουλος που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς ναζιστές κατά την γερμανική κατοχή».

Ads

Στη συζήτηση παρενέβη ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ) λέγοντας στον Θανάση Παφίλη ότι «ο Μεταξάς δεν πρέπει να χαρίζεται στη Χρυσή Αυγή, επειδή είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς». Μάλιστα μίλησε για «τσουβάλιασμα εκ μέρους της Αριστεράς».

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι αν πρέπει κάποιος να “χρεωθεί” στη Χρυσή Αυγή αυτός πρέπει να είναι ο στρατηγός Τσολάκογλου.