Για «τραγική» ποιότητα των παράνομων μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι «ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, «η δική μας ατυχία» έγκειται στο ότι «εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν». Επίσης, σχετικά με την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε ότι δημιουργείται κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό FBI.

Ads

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε:

«Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία.»  Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα «είναι τραγική».

«Σκεφτείτε πια ήταν η κατάσταση Αύγουστο του 2012» πριν ξεκινήσει ο Ξένιος Δίας, πρόσθεσε.

Ads

Επίσης, σημείωσε ότι «διαφωνήσαμε με τη συνθήκη Δουβλίνο 3, δηλαδή τη λογική των ‘Δουβλίνων’ ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης αυτή είναι και αρμόδια. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή».

Το ελληνικό … FBI

«Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του ‘84 συγχωνεύτηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας ‘50 και του ‘60 του Ηλία του 16ου. Μακάρι να ήμασταν σε κείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλεφτή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει.», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για  καθετοποίηση των δομών με μια αστυνομία για την ασφάλεια, κάτι σαν ελληνικό FBI.

Σε κλίμα τρομοκρατίας δεν γίνονται επενδύσεις

«Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι (…) οι πλούσιοι έχουν ιδιωτική ασφάλεια… Το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό. Σε κλίμα τρομοκρατίας δεν γίνονται επενδύσεις», ισχυρίστηκε  ο υπουργός, σε ό, τι αφορά το θέμα της επικήρυξης τρομοκρατών.