Αληθείς και ακριβείς θεωρεί τις πληροφορίες ότι η Χρυσή Αυγή έχει οπλοστάσια σε στρατηγικά σημεία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Παρόλα αυτά, «ψάχνουμε σε όλη τη χώρα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε τη δυνατότητα να τεκμηριώσουμε αυτούς τους ανησυχητικούς ισχυρισμούς. Ερευνούμε ασυνήθιστα μέρη, όπως για παράδειγμα μοναστήρια στην επαρχία και η έρευνα θα έχει και συνέχεια», δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ads

 
O υπουργός είπε, αρνούμενος την κριτική πως η κυβέρνηση αδρανούσε, πως από την ώρα που ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ασχολείται «με τις δραστηριότητές της. Είχαμε ξεκινήσει έρευνες αλλά ήταν η δολοφονία Φύσσα που κατέστησε σαφές ότι υπήρχε συμπαγής βάση για να κινηθούμε εναντίον τους ως εγκληματική οργάνωση».
 
Μάλιστα, χθες το Βήμα ανέφερε ότι πολλοί αστυνομικοί ετοιμάζονταν τον Μάιο να δημιουργήσουν τη «Χρυσή Αστυνομία», ένα επίσημο δηλαδή συνδικαλιστικό «θύλακα» της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ. Οι ένστολοι αυτοί, που ήταν σε άμεση συνεννόηση με βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης, ετοιμάζονταν να προωθήσουν με επίσημο τρόπο τις πιο ακραίες θέσεις για την αντιμετώπιση μεταναστών και άλλων κοινωνικών ομάδων.
 
«Ορισμένοι αστυνομικοί σε περιοχές με ευμεγέθεις πληθυσμούς μεταναστών έχουν προχωρήσει πέρα από τη σύμπραξη με τοπικούς νεοναζί έχοντας συστήσει πολιτικούς πυρήνες εντός των μονάδων τους», επιβεβαίωσε ο Ν. Δένδιας στους FT σημειώνει επίσης ότι «η τάση της Χρυσής Αυγής προς την ακραία βία είναι μοναδική ανάμεσα στις ακροδεξιές ομάδες της Ευρώπης».
 
«Έχω καλέσει τη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων προκειμένου να διευκρινιστούν επακριβώς ποιού είδους δομές έχει η Χρυσή Αυγή εντός της αστυνομίας», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε ότι αυτοί οι πυρήνες υπάρχουν, έχουμε αποδείξεις. Θα πάρουμε αυστηρά μέτρα».