Φωτογραφία της Αγγελικής Παναγιώτου για το FosPhotos

Ads

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η πρόταση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου να κληθεί στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι από την κατάθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προέκυψε ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την ύπαρξη της λίστας και ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε μεταβεί μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών στην Ελβετία όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της HSBC.
 
Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε με την πρότασή της να κληθούν επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.
 
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Την απέρριψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας. «Παρών» ψήφισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.