Με μια δήλωση πολλαπλών ερμηνειών αποφάσισε να τοποθετηθεί ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η αναφορά του σε «ανανέωση» αλλά και στην «ενότητα» ερμηνεύονται από τους δυο υποψηφίους προέδρους κατά το δοκούν. 

Ads

Η θέση του φαίνεται κατ’ αρχήν ουδέτερη καθώς τόνισε: «Οι νεοδημοκράτισσες και οι νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι, και πρώτος εγώ».

Ωστόσο, ερωτηθείς για τη μελλοντική του στάση είπε: «Θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια κι αν είναι η επιλογή της βάσης. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα και για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια μεγάλη, σύγχρονη και ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία».

Η αναφορά του Απόστολου Τζιτζικώστα στην ενότητα που αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά συνθήματα στην προεκλογική εκστρατεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως και η υπόσχεση για μια μεγάλη, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη ερμηνεύονται από συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη ως στήριξη προς το πρόσωπό του. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ανάγκη ανανέωσης της παράταξης, κάτι που εκτιμάται από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη ως στήριξη. 

«Για μια Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στον διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της, αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας. Για μια Νέα Δημοκρατία μακριά από τον λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Ads

Τέλος στη δήλωση του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.