Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δήλωσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει μια ενδεχόμενη συμφωνία, απορρίπτοντας τις προτάσεις που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και κρίθηκαν ικανοποιητικές. Παράλληλα υποστήριξε πως αυτές οι προτάσεις «δεν πρόκειται να περάσουν από τα όργανα του κόμματος».

Ads

Όπως είπε, μιλώντας στο Channel 9, τα μέτρα που προτείνονται είναι «ταφόπλακα» για την Ελλάδα και πρόσθεσε πως είναι «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα». «Θα επιφέρουν βαθύτερη κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί πως θα σταματήσει», πρόσθεσε.

«Με τα νέα μέτρα υπολογίζω πως οι Έλληνες θα χάσουν από την τσέπη τους τουλάχιστον δύο μισθούς», είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει «όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. «Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον Πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία», υποστήριξε.