Ο Αλέξης Τσίπας δεν παρέλαβε τη δικογραφία για τη Novartis, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ως εμπλεκόμενος μπορεί να παραλάβει αντίτυπο και όχι να λάβουν απλώς ενημέρωση για το περιεχόμενο.

Ads

Η κίνηση αυτή έχει φαίνεται να έχει συμβολικό χαρακτήρα εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα μιλά για ψευδοδικογραφία και «ψευδομηνύσεις» των Σαμαρά και Βενιζέλου «που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες».

Το μεσημέρι της Πέμπτης, με αφορμή δημοσίευμα για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σχολίαζε μεταξύ άλλων:

«Όσο και αν προσπαθεί λοιπόν η ΝΔ, δε θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών.

Ads

Ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο, αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί «σκευωρίας» και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες.

Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει «χάσει πάσα ιδέα για το FBI», επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis».