Το σύμφωνο συμβίωσης ταράζει τα… άγια αλλά και τα πολιικά ύδατα των Θεοφανείων. Αιτία, το παραλλήρημα του μητροποίτη Πειραιά Σεραφείμ κατά του συμφώνου συμβιωσης των ομόφυλων ζευγαριών και η «διακήρυξή» του ότι θα διακόψει κάθε σχέση με όποιον πολιτικό συμβάλλει στη νομοθέτησή του – μια διακοπή σχέσεων, που φαίνεται πως θα ξεκινήσει από τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανείων.

Ads

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να ακολουθήσει την παράδοση και δεν θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά, ακολουθώντας κατά γράμμα το αίτημα του Μητροπολίτη, καθ’ ότι ο Σεραφείμ πριν από την ψήφιση του συμφώνου στη Βουλή είχε διαμηνύσει: «Δηλώνουμε πρός πάντας τούς πολιτικούς καί πολιτειακούς ἄρχοντας πού θά συμβάλλουν στήν θεσμοθέτησι τοῦ ἠθικοῦ αὐτοῦ ἐξαμβλώματος ὅτι παύομεν οἱανδήτινα μετ’ αὐτῶν σχέσι καί τούς παρακαλοῦμε νά παύσουν καί ἐκεῖνοι μαζί μας».

Λίγες ημέρες αργότερα, με νέα μακροσκελή ανακοίνωσή του χαρακτήριζε το – ψηφισμένο πια – σύμφωνο ως «επαίσχυντο νομοθέτημα» και δήλωνε ότι όσοι το ψήφισαν «τελοῦν σέ διατεταγμένη ὑπηρεσία τῶν μεγάλων ἀφεντικῶν τῶν ΗΠΑ πού ὅλοι γνωρίζουμε ποιοί εἶναι».

Κατοπιν όλων αυτών, ο πρωθυπουργός θα είναι απών από την αυριανή τελετή στον Πειραιά. Όπως ανακοινώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στον αγιασμό των Υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών στο Κολωνάκι. Σημειώνεται πως στη Δεξαμενή είναι πιθανό να βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος επισης παραμένει άγνωστο εάν θα πάει στον Πειραιά.

Ads

Το πλούσιο ιστορικό του Σεραφείμ

Το παραλλήρημα και οι ακραίες θέσεις Σεραφείμ δεν είναι οι… πρώτες, καθώς το… ιστορικό του Μητροπολίτη Πειραιά είναι υπερπλήρες σε ομοφοβικά, και όχι μόνον, αναθέματα. Ανάμεσα στις, θρυλικές πλέον παρεμβάσεις του ειναι οι εξής:

Ομοφυλόφιλοι «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δυναμισμό ανδρών και μοχθηρία γυναίκας»

ΚΚΕ και ομοφυλόφιλοι «Παρά τόν ἀθεϊστικό του χαρακτῆρα καί τόν ἐνδοκοσμικό του ἐγκλεισμό, στήν συγκεκριμένη αὐτή ὑπόθεση ὁμιλεῖ μέ ἀπόλυτη ὀρθοκρισία»

Σύμφωνο συμβίωσης:  «Επιχειρείται το φοβερό αυτό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας, του κιναιδισμού, του σοδομισμού, της αρσενοκοιτίας, της παρά φύσιν ασέλγειας, που προεκτείνεται στην παιδεραστία και παιδοφιλία, να παρουσιασθεί ως φυσιολογική κατάσταση, ως απλή διαφορετικότητα. Η πανανθρώπινη όμως συνείδηση ανά τους αιώνες γνωρίζει ως φυσιολογική συμπεριφορά τις σχέσεις ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα». Οπως αναφέρει ο μητροπολίτης, κάθε άλλη σχέση ανατρέπει την ανθρώπινη οντολογία «ως παρά φύσιν εκτροπή η οποία δεν παρατηρείται ούτε στα ζώα».

Αθεϊα και Τσίπρας: «Ο ίδιος πρέπει να απαντήσει. Αν πιστεύει ότι η δημιουργία αποδίδεται στο πουθενά, τι μπορώ να σχολιάσω εγώ;»

Πεολειχία: «Χυδαία πράξη που περιγράφουν είναι απαράδεκτη. Καταδεικνύει όμως την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοσδότου ελευθερίας μας, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο με πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρήσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή».