Αν και σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό είχε συζητηθεί η «μετακόμιση» του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εσωτερικών στο Δικαιοσύνης, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τελικά, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ads

Το παραπάνω αποφασίστηκε σε νέα σύσκεψη την Τρίτη κι έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας στο Mega. «Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνουν αλλαγές στα υπουργεία» σημείωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τις σχέσεις του με τον Γιάννη Πανούση σε κρίση, ο Νίκος Βούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα κι ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες. Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο ΠΑνούση στα Νέα υπό τον τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;», ο κ. Βούτσης δε θέλησε να τοποθετηθεί, επαναλαμβάνοντας πως: «Έχω άριστες σχέσεις με τον κ. Πανούση και με την ηγεσία της Αστυνομίας. Δεν θέλω να επιμείνω. Καθένας έχει την άποψή του».

Αναφορικά με τα του υπουργείου του ο Νίκος Βούτσης προανήγγειλε 3.900 προσλήψεις όσων είχαν «αδίκως μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας», 4.500 προσλήψεις στην Υγεία και επιπλέον προσλήψεις σε Παιδεία, Αυτοδιοίκηση και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ads

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αύριο, Μ.Πέμπτη, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Μεγάλη Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός τόνισε ότι η Αστυνομία ξέρει πού και πότε πρέπει να παρέμβει, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν δείχνεις την αλληλεγγύη σου καίγοντας κάδους και αυτοκίνητα».