Ένας 56χρονος και ένας 52χρονος συνελήφθησαν χθες νωρίς το πρωί, στην Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεση συνέργεια σε αυτήν, δόλια αποδοχή παροχών, απειλή, εξύβριση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ads

Ειδικότερα, οι δράστες κατά την αποχώρηση τους από κέντρο διασκέδασης στην Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, προκάλεσαν επεισόδιο, με απειλές και ύβρεις, με τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, επειδή δεν ήθελαν να πληρώσουν.

Στο περιστατικό επενέβησαν ακόμη τέσσερις παρευρισκόμενοι στο κατάστημα σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, «κατά τη διάρκεια του συμβάντος ο 56χρονος μετέβη στο όχημα του 52χρονου και παρέλαβε ένα πιστόλι, με το οποίο απείλησε τα παραπάνω άτομα, ενώ πραγματοποίησε μία βολή με αυτό, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός».

«Στη συνέχεια, ο 56χρονος διέφυγε πεζός, πλην όμως δύο από τα άτομα, που συνέδραμαν για τη λήξη του περιστατικού, τον ακολούθησαν και μετά από μεταξύ τους πάλη, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν. Κατά τη διάρκεια της πάλης, ο 56χρονος πραγματοποίησε ακόμη μία βολή με το πιστόλι, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ads

Ακολούθως, προσέτρεξαν στο σημείο οι ειδοποιηθέντες αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δύο δράστες».

Ο 56χρονος, ο οποίος τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της πάλης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου και νοσηλεύεται.

Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και τέσσερα φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.