Ελεύθεροι με εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, τα τρία στελέχη της οργάνωσης του καταζητούμενου από την Δικαιοσύνη, Αρτέμη Σώρρα, «Ελλήνων Συνέλευσις», που είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία διώκεται ποινικά και φυγοδικεί ο Σώρρας.

Ads

Οι κατηγορούμενοι διαχώρισαν τη θέση τους από τον Σώρρα και έριξαν όλες τις ευθύνες πάνω του, λέγοντας πώς εκείνος πρέπει να απολογηθεί και όχι εκείνοι.

Επίσης, οι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η οποία όμως αργότερα αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με το σκεπτικό της οποία, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την ύπαρξη των οποίων ο ίδιος διαφήμιζε αφειδώς.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν εκείνη τη δικαστική απόφαση ως «επιχείρημα» για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να ακολουθήσουν των Σώρρα.

Ads

Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.