Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο και στα social media το σχόλιο του αρθρογράφου  της «σοβαρής» κατά τα άλλα Καθημερινής, Στέφανου Κασιμάτη, το οποίο αναφέρεται στην Τάσια Χριστοδουλοπούλου, με αφορμή το ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής έγινε γιαγιά. 

Ads

Δεν έχουμε λόγια να χαρακτηρίσουμε το δημοσίευμα του εν λόγω δημοσιογράφου που δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με κακόγουστες δηλώσεις, απλώς παραθέτουμε το σχόλιο κι ενδεικτικές αντιδράσεις.

Το σχόλιο που έγραψε στην εφημερίδα Καθημερινή ο αρθρογράφος Στέφανος Κασιμάτης, με τίτλο «Δεν έχω λόγια» αναφέρει:

image

Ads

Από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook σχολίασε το δημοσίευμα η Μαρία Γιαννακάκη, Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο κ. Κασιμάτης της Καθημερινής δίνει έναν σκληρό αγώνα. Και έχει επιλέξει τους αντιπάλους του. Ανάμεσα σε αυτούς είναι μία γυναίκα που έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και που ζει μία μεγάλη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. 
Μπορείτε και χειρότερα, κ. Κασιμάτη. Θα ευχόμουν να με διαψεύσετε, αλλά δεν έχω πολλές ελπίδες.»

image

Στο δημοσίευμα αντέδρασε και ο γνωστός φιλόλογος Νίκος Σαραντάκος που έγραψε για το άρθρο:
«Πρέπει να είναι πολύ οξύ το στερητικό σύνδρομο για να φτάνει κανείς τόσο χαμηλά» αφού τόνισε το… χρυσαβγίτικο ύφος στο χιούμορ του Στέφανου Κασιμάτη.

image

Και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κατσάκος, από τον λογαριασμό του στο facebook, έγραψε, μεταξύ άλλων:
« Σήμερα πάντως ο Στ. Κασιμάτης ξεπέρασε την ίδια του την μπόχα και έκανε τον Κασιδιάρη να κοκκινίσει από ντροπή.»

Και ο Κωστής Παπαϊωάννου δημοσιογράφος και πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 



Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το χτεσινό δημοσίευμα του Στέφανου Κασιμάτη στην εφημερίδα «Καθημερινή» για την Τασία Χριστοδουλοπούλου ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας και σεξισμού», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «ο κ. Κασιμάτης είναι γνωστός για τις προσωπικές ύβρεις που εξαπολύει μέσα από τη στήλη του και δεν μας εκπλήσσει το νέο του λιβελογράφημα». Ωστόσο υπογραμμίζει πως «ένα τέτοιο σχόλιο, όμως, πρώτιστα εξευτελίζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία και εκθέτει την εφημερίδα “Καθημερινή”».