Καμπανάκι αναφορικά με τους πόρους του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων κρούει μέσω ψηφίσματός της η Σύγκλητος του ιδρύματος, τονίζοντας ότι η προβλεπόμενη επιχορήγηση δεν φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη. Όπως σημειώνεται, το Πανεπιστήμιο δεν έχει πληρώσει ΔΕΗ, πετρέλαιο και δημοτικά τέλη ενώ αδυνατεί να καλύψει τη λειτουργία ειδικά των τμημάτων που έχουν εργαστηριακό και κλινικό χαρακτήρα. Εν ολίγοις η συνέχιση της λειτουργίας του είναι στον «αέρα» για το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων. 

Ads

«Επισημαίνεται προς κάθε κατεύθυνση ότι η προβλεπόμενη επιχορήγηση αδυνατεί να καλύψει με στοιχειώδη επάρκεια ανελαστικές δαπάνες που απαιτούνται για την ενέργεια (ΔΕΗ, πετρέλαιο θέρμανσης – δημοτικά τέλη), καθώς και τις λειτουργίες των ακαδημαϊκών Τμημάτων, ιδίως αυτών με εργαστηριακό και κλινικό χαρακτήρα», αναφέρει η Σύγκλητος του ιδρύματος σε ψήφισμά της ενώ υπογραμμίζει ότι η υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου δεν συνάδει προς τις εξαγγελίες περί αναβάθμισης των ακαδημαϊκών λειτουργιών.
Πέρα από τα ζητήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι ακαδημαϊκοί στρέφονται ενάντια στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Συνεδρία της υπ. αριθμ. 1080/6-2-2020 συζήτησε επί του Τακτικού Προϋπολογισμού και επί γενικότερων ακαδημαϊκών θεμάτων, ενώ επαναφέρει ως επείγον θέμα το ελλειμματικόν του Τακτικού Προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020, του οποίου η έγκριση ακόμη εκκρεμεί.