Χωρίς νέα στοιχεία ολοκληρώθηκε η κατάθεση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση στον εισαγγελέα εφετών, Π.Παναγιωτόπουλο που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Ads

Ο βουλευτής κλήθηκε μετά από δηλώσεις που είχε κάνει  στην Ελευθεροτυπία στις 5 Ιουλίου. Τότε, ο κ. Πανούσης είχε δηλώσει ότι έχει αρχίσει μια «μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης προθύμων βουλευτών με όλα τα μέσα! Πρόκειται για καθαρή συναλλαγή. Δεν μιλάω μόνον για χρήματα, δεν το γνωρίζω, χωρίς να το αποκλείω κιόλας. Μιλάω για υποσχέσεις, εξυπηρετήσεις, εξασφαλίσεις, ακόμη και διορισμούς συγγενών – όλα τα γνωστά δηλαδή του ελληνικού πολιτικού συστήματος!».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι οι αναφορές του έγιναν υπό το επιστημονικό πρίσμα, λόγω του διάχυτου κλίματος διαφθοράς που επικρατεί.

Το κατώφλι του εισαγγελέα εφετών αναμένεται να περάσει σήμερα και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, που είναι ο πρώτος ο οποίος είχε αναφερθεί στο θέμα των παροχών σε βουλευτές.

Ads