Αρχικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής, πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις κοντά στην περιοχή των Ιμίων, και στη συνέχεια κατέπεσε σε διεθνή ύδατα.

Ads

Οι ελληνικές αρχές διέψευσαν την πληροφορία από την αρχή και ακολούθως και τα τουρκικά μέσα άλλαξαν τα δημοσιεύματά τους. Σύμφωνα με όσα έγραψαν στη συνέχεια το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλές πτήσεις στα Ίμια για ορισμένα λεπτά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ στην περιοχή έπλεε και ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Πάντως ψεύτικη φαίνεται πως είναι και η πληροφορία σχετικά με τη χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να κάνει λόγο για «τουρκική μονταζιέρα».

«Η Τουρκική μονταζιέρα των ΜΜΕ λέει πως έπεσε ελικόπτερο της Τουρκίας, ανώτατοι στρατιωτικοί της Ελλάδας τονίζουν πως δεν έχει συμβεί», αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε μήνυμά του στο Twitter.

Ads

Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι δεν έχει συμβεί κανένα περιστατικό στην περιοχή. Το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων δεν έχει σημειώσει το παραμικρό, επισημαίνει. Όπως ανέφερε και ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης σε επικοινωνία που είχε με το Κέντρο Επιχειρήσεων και τη Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο δεν δόθηκε εντολή για να βρίσκονται σε ετοιμότητα.